Rekommendationer

Märta Lindqvist:

” Jag har kämpat för att få hjälp i minst tio år, men bara mött oförstående, ovilliga eller villiga men oförmögna läkare. Jag har gått igenom utredningar på Umeå universitetssjukhus, Örnsköldsviks sjukhus samt Karolinska institutet men med resultatet -“Helt frisk”  trots alla förlamande och handikappande och vedervärdiga symptom. Först efter provtagning hos Scandlab och sedan besök hos Britt-Marie Toregard fick jag hjälp.

B-M var den som för första gången kunde konstatera att alla mina många och hemska symptom var helt normalt för en sköldkörtelsjuk människa och att det fanns en väg ur det. Det tog kanske två timmar efter första medicineringen innan jag kände en spirande lättnad i kroppen och på en vecka var jag fullt ut aktiv för första gången på åratal. Nu har jag varit kärnfrisk i ett år, tack vare att en läkare vågar göra det rätta, vågar lita på sin kunskap och ordinera det som krävs.

Något är galet inom vården och jag kan få en känsla av panik över tanken att jag är beroende av att Britt-Marie forsätter sitt jobb. Läkarna hemma har gjort klart för mig och andra som äntligen kommit ur åratal av sjukdom och misär, att slutar hon, då får vi stå utan hjälp och medicin.
Jag hoppas fler kan följa i hennes spår och börja behandla de tusentals som den vanliga vården ignorerar eller feldiagnosticerar pga okunskap och bristande regler i Sverige.”

Läs även artikel publicerad i Allers om Märta och hennes hypotyreos.