Aug
31

Brom

By

Toxicitet av  bromider är tyvärr mycket vanligt och har man jodbrist blir effekterna av brom värre.  Brom binds till jodreceptorer i kroppen f.a.sköldkörtel , bröstkörtlar , prostata och  lagras  dessutom i fett väv.

Om man tar jod i fysiologiska doser kommer det att tävla med brom om att binda sig till receptorer. Detta är ett  sätt att avgifta kroppen från brom.

Ett annat sätt är att öka mängden salt som innehåller klorid ( en annan halid) som då kommer att hämma brom och hjälpa njurarna att utsöndra det.

Förr användes ett uttryck i medicinen : ” salting the bromide out”.  En kost med lågt saltinnehåll förvärrar toxiciteten av brom.   Myndigheternas felaktiga rekommendationer att minska på saltmängden  förvärrar denna situation.

Sedan är det skillnad på salt och salt. Det vanliga vita bordssaltet är kemiskt behandlat och blekt och innehåller endast natriumklorid.

En blandning av himalayasalt ( innehåller mineraler vi behöver)  och grått havssalt ( innehåller jod)  höjer inte blodtrycket och är dessutom godare och helt ofarligt till skillnad från det processade vita bordssaltet.

Categories : Uncategorized

Comments are closed.